TJ Iskra informuje

Späť na Aktuality
Category: Aktuality

TJ Iskra informuje

Milí fanúšikovia TJ Iskra,

končíme rok 2023 a radi by sme vás informovali o udalostiach v našom klube. Poďme pekne po poriadku a začnime hodnotením našich jednotlivých kategórií.

Naši najmladší reprezentanti z kategórie U9, pod vedením trénerského dua Patrik Brestovanský a Alex Turcár, sa po jesennej časti súťaže umiestnili na 9. mieste s bilanciou 4 výhry, 1 remíza a 6 prehier so skóre 29:52.

Lepšie sa už darilo prípravke U11, pod vedením trojice trénerov Martina Dvornáka, Milana Remenára a Jozefa Branišoviča. Skončili po jesennej časti na peknom 4. mieste s bilanciou 8 výhier, 1 remíza a 4 prehry so skóre 79:48.

Kategória mladších žiakov U13 pod vedením trénera Samuela Polakoviča skončila na 7. mieste s bilanciou 3 výhry a 6 prehier so skóre 22:23. Naši žiaci doplácali na slabšiu koncovku a nepremieňanie šancí.

Starší žiaci U15 pod vedením trénera Samuela Benoviča sa po postupe do vyššej súťaže popasovali obstojne s novými súpermi a jeseň zakončili na 6. mieste s vyrovnanou bilanciou 5 výhier, 1 remíza a 5 prehier so skóre 22:14.

Dorastenci U19 pod vedením trénera Jána Krajčiho skončili na poslednom mieste s bilanciou 12 prehier. V každom prípade trénerovi ako i hráčom patrí veľká vďaka, že napriek nepriaznivému štartu do súťaže naďalej na sebe makajú a skvelá partia okolo trénera Krajčiho je prísľubom do nasledujúcich rokov.

A-mužstvu sa žiaľ nedarilo v jesennej časti. V priebehu súťaže abdikoval na funkciu trénera Radovan Kollár, zvyšná časť súťaže bola už pod taktovkou trénera Martina Holoviča. Naši zverenci skončili jesennú časť na poslednom mieste, s bilanciou 1 výhra, 12 prehier, so skóre 17:64.

Klub počas jesene prešiel viacerými významnými organizačnými zmenami. Dlhoročný prezident klubu pán Miroslav Bujalka sa rozhodol abdikovať ku dňu 15. 11. na svoju funkciu, rovnako ako zvyšní členovia vedenia klubu, rady klubu. V rade klubu zotrval Martin Dvornák.

Mimoriadna členská schôdza sa konala 13.10. a do funkcie členov rady klubu boli zvolení zástupcovia: Denis Marton, Milan Remenár, Vladimír Lošonský, Radovan Kimlička, Vladimír Monsberger, Michal Straška a Štefan Szrsen.

Následne si rada klubu v tomto zložení počas zasadnutia rady klubu zvolila nových štatutárov, prezidenta klubu Denisa Martona a tajomníka klubu Martina Dvornáka.

Nové vedenie povedie klub v tomto zložení do konania štandardnej členskej schôdze, ktorá sa bude konať začiatkom roka 2025.

 

Na nové vedenie čakajú veľké výzvy, najmä záchrana A-mužstva v najvyššej oblastnej súťaži. Po jesennej časti sme sa rozlúčili s trénerom A-mužstva Martinom Holovičom.

Prvotným cieľom je angažovanie nového trénera, vytvorenie realizačného tímu a privedenie nových hráčov, ktorí by mali byť oporami na ceste za záchranou.

 

Na poste trénera U13 sa rozhodol skončiť aj Samuel Polakovič. V zimnej príprave a v jarnej časti súťaže povedie kategóriu U13 Martin Dvornák v tandeme s Miroslavom Kollárom.

Nateraz sme začali so zimnou prípravou, už od prvej polovice novembra trénujeme v telocvični miestnej ZŠ, kde po dohode so školou týždenne absolvujeme 10 tréningových jednotiek, mládežnícke kategórie po 2 tréningy, A-mužstvo raz týždenne.

Nové vedenie klubu si kladie niekoľko významných cieľov, v krátkodobom, v strednodobom ako i v dlhodobom horizonte. Medzi základnú prioritu a cieľ si stanovilo záchranu A-mužstva v súťaži a vybudovanie nového realizačného tímu.

V roku 2024 plánujeme zorganizovať futbalové turnaje, ako i rôzne akcie kultúrno- spoločenského významu:

  • ISKRA CUP U09 – termín je stanovený na víkend 17. až 19. mája
  • ISKRA CUP U11 – termín je stanovený na víkend 7. až 9. júna
  • Memoriál Jakuba Hodulíka – termín je stanovený na víkend 7. až 9. júna
  • V letných mesiacoch v spolupráci s miestnymi združeniami súťaž vo varení gulášu
  • Začiatkom roku 2025 budeme organizovať ples TJ ISKRA
  • Ako i ďalšie akcie…

O ďalších krokoch a cieľoch vás budeme informovať v nasledujúcich číslach, na sociálnych sieťach a webstránke klubu.

Rada klubu TJ Iskra

Zdieľať

Späť na Aktuality